04-05-04

Marokko (Hoge Atlas)

We kijken er al enkele maanden naar uit en eindelijk is het zo ver.
We trekken van 08/05 tot/met 16/05 naar Marokko en wandelen daar tot in het hart van het hoogste gebergte van Noord-Afrika, de Hoge Atlas. We trekken van dorp tot dorp, slapen bij de berbers en zien gaandeweg het landschap veranderen. De tocht eindigt aan zijn hoogste top, de Toebkal.
De reisbeschrijving

Dag 1-2: In Marrakech kunnen we vanaf het Jemaa El-Fnaa-plein de historische medina verkennen, met o.a. de imponerende Koutoubia-moskee, en een wandeling maken in de soeks. In de namiddag van dag 2 nemen we de bus tot Tagadirt, een dorpje in de noordelijke uitlopers van het Atlas-gebergte. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Een inloopwandeling warmt ons alvast op.

Dag 3: Na het ontbijt worden de muilezels geladen: bagage en voedsel voor de vijfdaagse tocht, die ons  tot in het hart van de Hoge Atlas zal brengen. We starten met een zachte klim. De drijvers leiden hun lastdieren met vaste hand. Tinzert is het eerste bergdorp dat we passeren. Het lijkt wel of je teruggaat in de tijd: binnen in de uit leem opgetrokken huizen gaat het berberleven gezapig en ongestoord zijn traditionele gang. Als we afdalen naar onze overnachtingsplaats, doet het glooiende landschap ons enigszins aan Andaloesië denken: heuvels uit rode aarde begroeid met groene dennen, olijfbomen, wijdse vergezichten. Met op de achtergrond het massieve silhouet van de Atlastoppen.

Dag 4-7: De volgende dagen dringen we dieper door in de Hoge Atlas. Onze berbergids kent de paden. Het landschap verandert: heuvels maken plaats voor bergen, brede dalen worden enge valleien. Tegen de steile flanken liggen akkers in terrasvorm. Ook de huizen zijn trapsgewijs tegen de hellingen aangebouwd; 's avonds zijn we hier te gast bij de berbers. Op dag 7, de laatste dag van de tocht, trekken we door de prachtige vallei van Tacheddirt omhoog tot op een 2280 m hoge pas. Aan de andere zijde zien we ons einddoel liggen,  de Toebkalberg. .

Dag 8-9: Terugkeer naar Marrakech, om vandaaruit op dag 9 huiswaarts te vliegen


 

19:47 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prachtige omgeving! Zo te lezen was deze vakantie de moeite waard en hebben jullie er zeker van genoten! Op deze manier hebben we er ook van genoten! Trouwens bedankt voor het regelmatig bezoek aan mijn blog! Ik heb jullie nu terug gevonden via jullie nieuwe stek "hiking". Ik ga zo metéén jullie nieuwe blog linken... Tot nog eens.... Wandelmarc.

Gepost door: wandelmarc | 04-05-04

Geniet!!! Zeg, geniet ervan hé!!!
En niet vergeten alles in geuren en kleuren te vertellen achteraf!
*wou stilletjes dat ik er ook bij was!*

Gepost door: Schwung | 04-05-04

SUPRISE ! Wat een verrassing. Op mijn zoektocht naar de door jullie aangeprezen wandelsite van bacob, bots ik ineens op jullie persoonlijke website. Als ik nog eens veel tijd heb, duik ik er zeker nog eens in, want die ziet er heel boeiend uit. Prettig dat jullie er bij waren in Marokko, ik vond het een geslaagde vakantie en tot binnenkort !

Gepost door: barbara | 19-05-04

Wij John en Rene willen graag een 8 daagse trekking gaan maken in marroko. Kun je ons verder helpen aan een adres of zo. we willen geen comerciele bedrijven .
Gr Rene

Gepost door: rene van den hout | 05-01-08

De commentaren zijn gesloten.