22-05-04

Marokko was prachtig! (Anders Reizen)

Mooie sprookjes duren nooit lang.Het klinkt als een cliché, maar clichés zijn meestal wel juist.Marokko is prachtig en wij hebben er dus natuurlijk ook van genoten en dit al meteen van bij onze aankomst in Marrakech. Op het JEMAA El-FNAA-PLEIN vielen we van de ene verbazing in de andere. Slangenbezweerders, tanden trekken zonder verdoving , REPTIELEN , hanen die kraaien op het ritme van een gitaarsolo, het kan er allemaal. Vanaf de tweede tot de voorlaatste dag verbleven we in hogere oorden, om een AVONTUURLIJKE TREKKING door de prachtige valleien van de HOGE ATLAS te maken. Hier werden we meteen terug met onze wandelschoenen aan de grond gezet bij het aanschouwen van het harde bestaan van het Berbervolk in dit ruwe GEBERGTE . We sliepen in PRIMITIEVE GITES , maar ook dat had zijn charmes en elke dag werden onze hongerige magen meer dan goed gevuld met rijke maaltijden bereid met heerlijke Marokkaanse KRUIDEN en lekkere OLIJVEN .(hhhmmm,uitkijken voor het darmstelsel!) Een ongelukje met onze camera tijdens de OVERSTEEK van een rivier kon de pret niet bederven, onze gids, in de nood kent m’n zijn vrienden, zorgde ervoor dat we aan een wegwerpcamera raakte om toch nog enkele LEUKE PLAATJES vast te leggen, zoals genieten van een cola en chocolade bij gebrek aan andere mogelijkheden. Na 5 dagen trekken, zingen en dansen met de plaatselijke live gebrachte Berberhits, namen we afscheid van het Toubkal Massief en brachten ze ons terug met de Landrovers naar Marrakech waar we ook nog wat cultuur opsnoven en enkele PALEIZEN bezochten en tijd maakte om SOUVENIERS aan te schaffen . Een mooie ervaring rijker en alweer hadden we het genoegen aangename WANDELVRIENDEN te leren kennen.We weten het nu zeker, hoe je het ook bekijkt, Marokko is prachtig! Met dank aan Anders Reizen. (www.andersreizen.be)

17:43 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04-05-04

Marokko (Hoge Atlas)

We kijken er al enkele maanden naar uit en eindelijk is het zo ver.
We trekken van 08/05 tot/met 16/05 naar Marokko en wandelen daar tot in het hart van het hoogste gebergte van Noord-Afrika, de Hoge Atlas. We trekken van dorp tot dorp, slapen bij de berbers en zien gaandeweg het landschap veranderen. De tocht eindigt aan zijn hoogste top, de Toebkal.
De reisbeschrijving

Dag 1-2: In Marrakech kunnen we vanaf het Jemaa El-Fnaa-plein de historische medina verkennen, met o.a. de imponerende Koutoubia-moskee, en een wandeling maken in de soeks. In de namiddag van dag 2 nemen we de bus tot Tagadirt, een dorpje in de noordelijke uitlopers van het Atlas-gebergte. In de valleien van deze bergketen leeft een volk van boeren en herders die duidelijk anders zijn dan hun Arabische landgenoten: de berbers. Een inloopwandeling warmt ons alvast op.

Dag 3: Na het ontbijt worden de muilezels geladen: bagage en voedsel voor de vijfdaagse tocht, die ons  tot in het hart van de Hoge Atlas zal brengen. We starten met een zachte klim. De drijvers leiden hun lastdieren met vaste hand. Tinzert is het eerste bergdorp dat we passeren. Het lijkt wel of je teruggaat in de tijd: binnen in de uit leem opgetrokken huizen gaat het berberleven gezapig en ongestoord zijn traditionele gang. Als we afdalen naar onze overnachtingsplaats, doet het glooiende landschap ons enigszins aan Andaloesië denken: heuvels uit rode aarde begroeid met groene dennen, olijfbomen, wijdse vergezichten. Met op de achtergrond het massieve silhouet van de Atlastoppen.

Dag 4-7: De volgende dagen dringen we dieper door in de Hoge Atlas. Onze berbergids kent de paden. Het landschap verandert: heuvels maken plaats voor bergen, brede dalen worden enge valleien. Tegen de steile flanken liggen akkers in terrasvorm. Ook de huizen zijn trapsgewijs tegen de hellingen aangebouwd; 's avonds zijn we hier te gast bij de berbers. Op dag 7, de laatste dag van de tocht, trekken we door de prachtige vallei van Tacheddirt omhoog tot op een 2280 m hoge pas. Aan de andere zijde zien we ons einddoel liggen,  de Toebkalberg. .

Dag 8-9: Terugkeer naar Marrakech, om vandaaruit op dag 9 huiswaarts te vliegen


 

19:47 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-05-04

Avontuurlijk wandelen in Modave

Zaterdag 1 mei, niet werken en een blauwe hemel met enkele schapenwolkjes, een perfecte dag voor een wandeling. Met de wagen naar Pont-de-Bonne voor een 14km lange wandeling uit de Lannoo gids "Avontuurlijk wandelen in de Ardennen". Een aanrader, de wandeling en de gids. Een groot deel van de route bestaat uit onverharde bos- en veldwegen. Het specifieke karakter van deze wandeling zit in de enkele kilometers spoorweg. De sporen liggen er nog, maar er rijden al lang geen treinen meer. Ook moet je even door een tunnel en er zijn nog enkele klimpartijen te gaan over mooie rotskammen en volg je een stuk van het Condroz riviertje de Hoyoux. Als afsluiter trakteren we ons bij de aankomst op een heerlijk ijsje met verse aardbeien, smullen maar!

20:53 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |