19-06-04

GR 129 Beernem - Brugge

Zaterdag 12 juni op weekend bij vrienden in Brugge, die net zoals wij, besmet zijn met het wandelvirus. Het kon dus niet stuk. De avond voordien werden eerst onze magen heerlijk gespijst met de kookkunsten van Magda. Ondertussen kwamen ook de reisverhalen boven tafel en werden we al warm gemaakt voor de tocht van zaterdag. Luc had gekozen voor een stuk van de GR 129 te stappen. We sprongen in Brugge op de trein naar Beernem, waar we eerst nog een stukje door het centrum trokken, om daarna over de brug, langs het kanaal onze weg verder te zetten. Na een poosje vertoefden we in Bevershoutveld, een opmerkelijk landschap, doorgesneden door aangename onverharde paden en af en toe een bolle kasseiweg. Het geheel lijkt nog authentieker door de afwezigheid van hoogspanningsdraden. Na de lekkere pasta-piknik wandelen we tussen indrukwekkende populierenrijen en arriveren we in het pittoreske dorpje Assebroek. Tijd voor een terrasje en een Leffe. Nadien gaat het over een oude spoorwegbedding en volgen we opnieuw een stukje het kanaal Gent-Brugge. We komen na ongeveer 20km toe op de vesten van Brugge en maken van de gelegenheid gebruik een blik op het mooie Brugse Minnewater te werpen. Via het begijnhof keren we terug naar de B&B AQUARIUS van Magda en Luc. We nemen afscheid en besluiten nog een kort ommetje te maken langs de kust. We genieten van de avondzon op het strand van De Haan en keren moe en tevreden huiswaarts, helaas niet meer via de GR-paden, maar wel de drukke E40. Magda en Luc bedankt voor het heerlijke weekend.

19:43 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-06-04

Hockai & Spa

Pinkstermaandag trokken we richting Oost-kantons om 2 wandelingen te maken uit Lannoo's Dicht-bij-huis-gids Ardense natuur. We begonnen met wandeling (nr9) in Hockai. Deze 6km korte, maar mooie wandeling liep voor een stuk langs de Trô-Maret, een schitterend riviertje dat ontspringt in de Hoge Venen. De rest van het traject loopt door het veengebied Frêneu, bij regenweer zijn hier laarzen zeker aangewezen, maar wij hadden dankzij de weergoden geluk en konden ons ook nog behelpen met de talrijke plankjes die op dit wandeltraject zijn aangebracht. Na de piknik trokken we richting Spa voor een wandeling(nr11) van 9km langs het veengebied van La Sauvenière en volgde we een stuk van GR5. Hier was het behoorlijk druk, vooral ter hoogte van de uitkijktoren. Als afsluiter reden we verder naar het centrum van Spa waar we eerst de nieuwe lift aan het Palace Hotel hebben getest en goed bevonden met prachtig uitzicht. Daarna hebben we nog onze hongerige magen gevuld met een lekkere pasta en keerde we terug huiswaarts.

23:12 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Wandeling in de Samsonvallei

Op donderdag 20 mei, een feestdag met een stralende zon aan de hemel, trokken we naar de provincie Namen voor een wandeling,"Les Sanglier du Samson", van 12km te maken. De tocht ging van start in Mozet, een prachtig Waals dorp dat ook behoort tot Les plus beaux villages Wallonie . We wandelde via het prachtig kasteel van Faulx-les-Tombes, om daarna de Samson over te steken en zo langs boswegen naar Goyet en Thon te wandelen. Opnieuw een stukje klimmen en dalen tot aan de vallei in Maizeret en tot slot terug naar Mozet. Naar goede gewoonte sloten we deze mooie dag af met een heerlijke pannekoek op een druk, maar gezellig terrasje in Crupet.

22:20 Gepost door Marleen & Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |